Tjänster och PrislistaTjänster och Priser


Vi hjälper er hela vägen från idé till förverkligande av er drömträdgård. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Nedan finner ni våra priser för beskärning, rådgivning och utbildning.


Mitt namn är Martina och jag har varit verksam som trädgårdsmästare och trädgårdsdesginer i över femton år. Jag har ett nära samarbete med ett flertal anläggare och i min butik på Lyckhemsvägen 11 i Hovås hittar ni, förutom växter, redskap, möbler och inredning, även marksten från Benders och STARKA.

PRISLISTA

 

Observera att ni för nästan all typer av trädgårdsarbete kan göra RUT-avdrag. Det innebär att 50% av priset på bl.a. beskärning och anläggning dras av från priset. Detta gäller dock endast om man är berättigad RUT-avdrag.

 

Trädgårdsrådgivning i er trädgård

Ni håller själva i pennan och antecknar medan vi arbetar oss igenom hela eller delar av er trädgård. Vi bollar idéer och jag ger förslag till utformning och placering av t ex sittplatser och planteringar. Ni får skötselråd av befintliga växter och vi pratar om vad som kan bevaras eller tas bort och vad trädgården har för förusättningar Mötet tar ca 1-1,5 timma.

 

Pris: 1875kr

 

Rådgivning hos oss

 

Trädgårdsrådgivning i våra lokaler för begränsade delar av trädgården, t.ex. planteringsytor, en entré, en uteplats o.s.v. Ta med dig en skiss eller tomtritning och foton från trädgården så skissar vi direkt och ger förslag på utformande, material, växter m.m. Förslaget kan ni efter vårt möte ta med er hem.

 

Pris: 1600kr

 

Fruktträdsbeskärning

 

Det tar cirka 1 - 2 timmar att beskära ett fruktträd. Är det gammalt och vildvuxet

bör trädet beskäras återkommande någon gång per år i några år innan det är i balans igen.

Skicka en bild av trädet, så får ni ett förslag av oss.

 

Det är möjligt att använda RUTavdrag på beskärning och priset för berkärning av ett normalstort träd är 700:- efter RUT.


Vill ni ha städning och bortforsling av grenar efter beskärning, tillkommer en kostnad på 560:-.

Kostnad för servicebil, 300:-

 

Trädgårdsplanering Grundpaket

 

Skalenlig trädgårdsritning, gjord för hand i svartvitt, efter er befintliga tomtkarta. Där ritas eventuella altaner, gångar, gräsytor och rabatter mm in. Material föreslås (t ex grus, täckbark, trädäck, marksten). Växtförslag där växterna anges med svenskt artnamn, men utan specifik sort (t ex "vit azalea"). I grundpaketet ingår även ett hembesök av en utbildad trädgårdsmästare. Mötet tar ca 1 timma och ett uppföljningsmöte då vi presenterar och förklarar skissen ingår också. Om ni bor i närheten av Billdal debiterar vi inte för resan.

 

Pris: 7500kr

 

Trädgårdsplanering Grundpaket - Distans

 

Vi kan även erbjuda grundpaketet på distans, då behöver vi en skalenlig tomtkarta och bilder tagna ur olika vinklar enligt överenskommelse. Ni kommer också att få en checklista att fylla i.

Färdig skiss skickas med post.

 

Pris: 6500kr

 

 

Trädgårdsplanering Premium

 

Skalenlig trädgårdsritning, gjord för hand efter er befintliga tomtkarta. Den visar planteringar och trädgårsrum i detalj. Där ritas också in eventuella altaner, gångar, gräsytor mm. Material föreslås i detalj. T ex storlek, nyans och sort på grus och marksten. En detaljerad växtlista som kan användas som inköpsunderlag i plantskolan. Där anges växterna med svenskt och vetenskapligt namn, specificerat med sortnamn, cirkahöjd efter 10 år, ungefärligt pris på plantorna samt planteringsavstånd mellan växterna. En skötselplan som visar hur ni sköter era växter på bästa sätt ingår och planteringsanvisningar och skötselråd för det nyplanterade växterna. I Gräslikts premiumpaket ingår även ett hembesök av en utbildad trädgårdsmästare. Mötet tar ca 1-1,5 timma och ett uppföljningsmöte då vi presenterar och förklarar skissen ingår också. Om ni bor i närheten av Billdal debiterar vi inte för resan. Vi kan även erbjuda Premiumpaketet på distans, då behöver vi en skalenlig tomtkarta. Ni får fylla i en checklista och ta bilder ur olika vinklar enligt överenskommelse.

 

Pris: 12500kr

 

 

Föreläsningar

 

Trädgårdsmästaren föreläser om allt från beskärning till olika designstilar, från trädgårdsplanering/plantering till hur hur man lyckas med odling av

egna grödor i trädgårdslandet.

 

Välj själva om ni vill lyssna på lite av varje, eller få en mer koncentrerad föreläsning inom ett specifikt område som t.ex. fruktträdsbeskäring. Det behövs en grupp på minst sex personer för att boka en privat kurs.

 

Pris 365kr / pers:

Tid: Cirka 2 timmar, inklusive frågestund efter föredraget.

 

 

Presenttips

 

Vill ni ge bort trädgårdsrådgivning eller kanske en fruktträdsbeskäring?

Vi säljer fina presentkort.

 

 

 

Villkor:

- Resa inom 1 mil från Billdal ingår i priserna. Utöver det tillkommer reskostnad med 100 kr per påbörjad mil.

 

- Hänsyn kan bara tas till den information som jag får och kan bedöma genom en okulärbesiktning. Tänk på att det kan finnas hinder under mark, som till exempel rör, ledningar, berggrund och annat som kan komma att påverka anläggandet av er nya trädgård.